Ervaringen

Ervaringen

Erwin Gorts – Manager eenheid H-managers Provincie Noord-Brabant

Ont-moet jezelf met de natuur als coach

“Frank ken ik al een tijdje. De ontmoetingen zijn altijd bijzonder en waardevol. Deze keer verheugde ik me extra op onze ontmoeting met de natuur als coach. Act by nature traject is een unieke beleving.
Ik ging in de buitenlucht de kracht van de eerste natuur ervaren. Een mooie verhelderende ervaring. Frank begeleidde me op zijn geheel eigen wijze naar datgene wat ik op dat moment had aan te kijken. Dat doet hij door voor een veilige bedding te zorgen en je uit te dagen om door te stappen. Goed om de dingen des leven weer eens scherp te krijgen of wat dieper te gaan als je het even niet meer weet. Hij loopt als gids letterlijk en figuurlijk een stukje mee op je eigen pad, staat voor je als het moet en naast je als het kan.
Bij Frank ben je in goede handen.”

Wim van Uum – Systemisch Ondernemerscoach, trainer

Samen lopen en nieuwsgierig ontdekken

Ben dankbaar dat je mijn gids en spiegel bent geweest en we – evenwaardig aan elkaar – de heisessie Act by nature mochten lopen.
Bijzonder hoeveel vragen, inzichten en gewaarwordingen de natuur ons biedt en nog gaat bieden. Dankbaar om al mijn zintuigen te trainen.     Hoe waardevol is goed luisteren, ruiken, zien, proeven en voelen.

Dit gun ik iedereen.

Act by nature is een inspirerende ontdekkingsreis

Terugblik op een reis met hart en bezieling 

Want een ontdekkingsreis werd het, van mijn voor)ouders tot aan de processen waar ik nu midden in zit. Tijdens Act by nature sessie kwamen thema’s voorbij die spontaan opkwamen, waarvan ik wel wist dat ze er waren maar nu afgestemd twee inzichten kreeg. Het ene was dat ik ook echt mocht voelen en ervaren dat sommige thema’s uit het verleden niet meer mee spelen in mijn leven nu.
Het andere was dat ik ook in zag dat er in de onderstroom nog oude patronen meespeelde, waar ik nu dankbaar mee op pad kan.

De manier van Frank z’n benaderen is heel open en helder. Ik ben van mezelf in de kern een vooropgaande persoonlijkheid. En sta vooral aan de kant waar Frank nu stond, als Teacher in de rol van secure base Gids.
Dat ik dichtbij mezelf kon blijven en Frank als mijn Teacher te zien vond ik een prachtig gebeuren. Ik mocht en kon bij hem alles ZIJN ….puur mezelf zonder oordelen, omdat het veilig en geborgen was.

De plekken in de natuur waar ik inzichten en belevingen kreeg, worden door Frank vastgelegd op een foto welke direct doorgestuurd wordt via Whatsapp met een kleine tekst eronder.
Act by nature expeditie is een waardevolle herinnering, als ik nu naar de reeks foto’s kijk dan komen de thema’s vanzelf weer naar voren waardoor het nog een levendige beleving blijft.. Dank je wel Frank.

Liefs Jolanda

 

Heidi van den Hout – Expert mentale veerkracht, Bron van betekenis

Jezelf beter leren kennen is thuiskomen 
De sessie met Frank was er ECHT een voor in de boeken.
In goed en deskundig gezelschap, te midden van de prachtige en wijdse natuur, even helemaal “MIJ-TIJD”, Vertraag- en verstillingstijd. Samen en toch zelf. Voor mij is Frank iemand die je op je gemak kan stellen en zonder oordeel het gesprek ingaat. Hij zet de natuur in “als instrument” en kiest er dus bewust niet voor te werken in een kantoorruimte. Het wandelen in de natuur gaf mij ruimte in mijn hoofd waardoor er nog meer plek was om mooie inzichten op te doen. Frank is m.i. een goede luisteraar en geeft ook terug wat “niet gezegd” wordt. Deze “out of the box-manier” van werken levert veel inspiratie en persoonlijke groei op. Ik gun dan ook iedereen één of meerdere wandelingen met Frank toe. En in mijn beleving maakt het niet uit hoe oud je bent, wat je achtergrond is, waar je werkzaam bent, wat je studeert, of dat je juist geen werk hebt. Je bent je eigen instrument en neemt jezelf over mee naar toe. Hoe fijn is het om met behulp van Frank jezelf nog beter te leren kennen.
Thuiskomen bij jeZelf.